Bedrijven

 

Voor bedrijven zijn er diverse mogelijkheden voor betere prestaties van uw medewerkers:

 

Coaching/begeleiding naar herstel van uw werknemer met werkstress/burn-out

De mogelijkheid die CinPassion biedt is een persoonlijke begeleiding gericht op lichaamsgerichte coaching. Eerst vindt er een intake-gesprek plaats en van daaruit wordt er op maat een programma samengesteld. Wat speelt er bij degene waardoor hij/zij in een burn-out terecht komt, hoe herken je grenzen bij jezelf, hoe praat je tegen jezelf. Belangrijk is in ieder geval om degene uit zijn/haar model van de wereld te halen en het grotere geheel te laten inzien en ervaren. 

Er wordt niet alleen gepraat, er wordt ook gekeken naar wat iemand nodig heeft. Naar behoefte werken we met body reading, body check, body drum release, differentiële/autogene/emotionele en spirituele ontspanning, ademhalingstechnieken (pranayama), meditatie, yoga-oefeningen, Reiki, voedingsadvies en evt. boks/agressietraining (wanneer dat fysiek mogelijk is).

Traject duurt 8-10 sessies afhankelijk van de ontwikkelingen van de persoon.

Zie Tarieven (coaching)

 

Stoelmassagevoor bedrijven

Stoelmassage is een vorm van massage die op een speciaal voor deze massage ontwikkelde stoel wordt gegeven. De stoelmassage is gebaseerd op een oude oosterse acupressuurtechniek, Shiatsu.

Door drukke werkzaamheden, stress, verkeerde houding e.d. krijgen spieren meer spanning. De bloedvaten worden dicht gedrukt en de doorbloeding in de spieren wordt minder, met als gevolg dat er een ophoping van afvalstoffen ontstaat. Dit kan pijn veroorzaken en daardoor vermindert de concentratie en verslechtert de prestatie. Deze klachten kun je voorkomen en verhelpen met een stoelmassage.

Ook geef ik stoelmassages tijdens een evenement, jubileum, receptie of afscheid van een werknemer. Ik heb meerdere massagestoelen en masseurs beschikbaar.

Wellicht heeft er net een interne verhuizing en/of fusering plaatsgevonden en is er veel onrust binnen het bedrijf, dan kunt u een dankbaar gebaar maken naar uw werknemers voor hun begrip voor de situatie. Verandering gaat vaak gemoeid met onzekerheid, wat soms toch stress kan geven.

 

Voordelen voor uw bedrijf bij het aanbieden van stoelmassage:

  • ziektekostenverlagend.
  • fiscaal aftrekbaar. De kosten van de stoelmassages kunnen volledig als bedrijfskosten worden opgegeven. Ook het BTW bedrag mag in zijn geheel verrekend worden.
  • geen loonbelasting. Over de kosten van de stoelmassages hoeft geen loonbelasting betaald te worden, omdat deze als een vrije Arbo-vertrekking wordt beschouwd. Uw bedrijf moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

Pluspunten van de stoelmassage is dat kleding kan worden aangehouden en op de werkplek kan worden aangeboden.

Bewust bewegen voor bedrijven

 

Meditatie

Meditatie geeft ruimte in de geest door de aandacht te focussen. Vanuit rust en ontspanning ontstaat kracht en vrijheid. Dit komt ten goede op de werkplek door het ontstaan van creativiteit en actie.

 

Yoga

Yoga heft blokkades in het lichaam op, zodat er energie vrij komt. hierdoor voelt men zich energiek, vitaal, krachtig en ontspannen. Tevens verbetert het de lenigheid, er komt meer ruimte in de spieren, waardoor het lichaam soepel blijft of wordt. ook worden bij een aantal sequenties (opeenvolgende houdingen) de spieren intensief gebruikt. Zo blijft uw werknemer gezond, energiek en waardevol voor uw bedrijf.

Ik bied meditatie en yogasessies aan als workshop of meer frequent, zoals bijvoorbeeld iedere dag/week/maand.

 

Assertiviteitstraining

Sommige beroepen eisen assertiviteit. Voorbeelden zijn winkelpersoneel, onderwijzers, pompbedienden, vertegenwoordigers, ect. U kunt als bedrijf een workshop of cursus aanbieden, waarin uw werknemers leren waar hun grenzen liggen en hoe ze deze kunnen aangeven. Er wordt gewerkt aan conditie en kracht, de vier verdedigings- schilden; preventie, uitstraling, inventiviteit en strijd. Tevens onderdeel is het aanleren van trap- en stoottechnieken, alsmede een aantal ontwijk- , afweer- en blokkering- technieken.

Deze training wordt gegeven als workshop en cursus.

Personal Training

Sommige werknemers ervaren druk op de werkvloer. Sport helpt om bepaalde hormonen in balans te brengen en te kunnen ontladen. Ik geef Personal Training op diverse manieren:

  • yoga
  • high intensitiy training (in-company of sportclub)
  • pilates
  • boks-/kickbox-training

 

Teambuilding

Cruciaal in een bedrijf is samenwerken! Alle werknemers samen vormen het eindresultaat. Ik bied twee vormen aan:

  • Contact en Communicatie. Dit is in de vorm van een workshop; door middel van voelen wat het met je doet als je met kracht je zin door wilt drijven en hoe het is om met de stroom mee te gaan en je de ander vervolgens ook jouw visie en richting te laten ervaren en uiteindelijk samen tot een oplossing te komen. Hiervoor zijn diverse oefeningen ontwikkeld. Het is een effectieve en ook leuke manier om uw werknemers dit te laten ervaren.
  • Back to Basic in Slowakije. In Slowakije leven de mensen nog iets eenvoudiger dan in Nederland. Stress en haast kennen ze niet. De mensen leven in en met de natuur. In het plaatsje Kolarovo is het leven gemoedelijk en door er een aantal weekjes te hebben verbleven afgelopen jaren heb ik gemerkt dat ik hier tot rust kom, simpelweg door de eenvoud. Vanuit eenvoud ontstaat kracht en creativiteit. Door in de natuur uw medewerkers samen te laten samenwerken heeft u profijt van gezonde, herstellende werknemers, alsmede TEAMWORK. Werk en gezondheid in balans.
  • www.slowakijevakantie.info

Tevens zijn er mogelijkheden voor massages, Usui System of Natural healing (Reiki behandelingen), yoga- en meditatiesessies en diverse sportmogelijkheden (in de natuur).

 

Tarieven zijn op aanvraag

In binnen- en buitenland heb ik diverse workshops gegeven. Opdrachtgevers verschillen van commerciële bedrijven tot gemeentelijke en landelijke instellingen, waaronder Ministerie van Binnenlandse Zaken.